Curriculum Vitae

Ikväll har jag hjälpt en vän att skriva ett CV. Det var ganska roligt faktiskt. Eftersom jag har läst ett stort antal CV genom mitt jobb, så kändes det som om jag visste lite grann vilka klyschor hon skulle undvika. Vi fick i alla fall ihop det till slut och det var riktigt roligt att kunna hjälpa till.

CV är ju en förkortning av Curriculum Vitae. Det leder mig osökt till en händelse där jag upptäckte att jag emellanåt är ganska virrig. Jag vet mycket väl vad CV är förkortning av, men jag ser det inte utskrivet så ofta, för de flesta skriver inte ut hela orden. Men när jag läste igenom alla ansökningar inför sommaren så såg jag en som jag fastnade för. Just för att jag blev så förvånad över det jag läste.

Högst upp på brevet, där de flesta skriver CV, stod det Curriculum Vitae. Det var en kille som lämnat in ansökan. Jag tittade på bilden som också var högst upp på brevet och tänkte ”Stackars dig”…

Jag sa till min kollega att denna kille kan få det jobbigt att svara i växeln. Tänk dig svarsfrasen:

-Välkommen till Region Norrbotten, det är Curriculum!

Min kollega stod tyst innan hon frågade om jag inte trodde att killen hette Anders (fiktivt namn) och om inte Curriculum Vitae betydde CV…?

Alltså, jag skrattade så jag vek mig dubbel. Så klart han inte hette Curriculum! Det finns väl ingen människa som heter det. Inte som jag har hört talas om i alla fall. Det vanliga svenska namnet borde jag ha sett direkt, men nä… Det enda jag fokuserade på hur förvånade våra kunder skulle bli om vi hade en telefonist vid namn Curriculum….

Ja, jag säger då det. Ibland är inte alla hästar i stallet, inte ens i mitt… 😉

Ha en bra kväll hörni!

KRAM <3

Min kära dator vad den som användes till Curriculum Vitae ikväll

 

 

2 thoughts on “Curriculum Vitae

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.