Chockartade händelser

Jag tänker inte lämna ut någon här på bloggen, men jag måste ändå berätta en sak… Det händer då och då att människor är med om olika händelser i livet. Dessa händelser kan prägla en människa i lång tid framöver. Jag ger ett (lite otydigt) exempel:

En människa är med om en totalt chockartad händelse. Denna händelse gör att den inblandade personen tar mycket illa vid sig. Är arg, gråter, besviken och är som en människa utanför sin kropp. Fruktansvärt ledsen.

Efter detta får tiden ha sin gång. Det otäcka blir löst och livet går vidare. Tills en dag, många månader senare, när denna människa möter en person som var med när det otäcka händelsen skedde. Människan skakar hand och tackar för all hjälp då det begav sig. Så fort händerna rör varandra, så far alla dessa hemska känslor som en forsande flod genom hela kroppen på människan. Allt kommer tillbaka och plötsligt är man tillbaka på ruta ett.

Det handlar inte om personen som man möter, det handlar om händelsen som var, när dessa träffades.

Det är något som ingen kan förstå. Det är något som man inte kan förbereda sig över. Dessutom, när detta otäcka hände, var ytterligare en människa närvarande och blev drabbad. Denna person tog inte alls illa vid sig på samma sätt och alla känslor är glömt sedan länge. Denna andra person, kan inte förstå förrän den första har förklarat hur h*n känner sig.

Egentligen är det jag vill säga följande: Tänk alltid på att alla människor reagerar olika. Det finns ingen som kan säga att om ”det” händer så kommer jag att reagera så eller så, eller inte alls. Man vet aldrig. Personer som känns som de tryggaste i världen, kan reagera som en totalt nerkörd människa,  medan de som känns fladdriga blir som en skyddsbarriär i stormen.

Så döm aldrig andra i sorg och chock. Alla reagerar olika och alla har rätt till det!

Med detta önskar jag er en trevlig kväll! <3

 

2 thoughts on “Chockartade händelser

  1. Jenny D

    Bra skrivet!! Så rätt. Alla reagerar olika och det går inte att förutse hur man själv kommer reagera…

    Ha en trevlig helg ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.