Bloggutmaning 2015 – Fråga 16

16. Tipsa om vad du vill som har med film att göra

Tänk på att filmer är som musik, det man inte gillar ena dagen kan passa perfekt en annan dag. Ibland är det action, ibland är det svenska filmer, ibland är det gråtfilmer, ibland är det kärlek. Lås dig inte fast vid en gengre, utan tänk efter ordentligt vilket ”mood” du är i, och välj en film efter det. På det sättet får du den bästa filmupplevelsen.

Tänk oxå på att filmer liksom kan behöva växa till sig i sinnet. Jag kan se vissa filmer flera gånger och inte förrän typ gång fyra, så tycker jag den är riktigt bra. ”Hundraåringen” är en sådan film. Jag läste först boken (och böcker är alltid bättre än filmerna) och sedan såg jag filmen. Gillade den inte alls. Saknade alldeles för mycket från boken och var mest irriterad över det. Sedan har jag sett den på tv några gånger då den liksom rullat förbi, och jag måste säga att jag gillar den bättre och bättre. Kanske för att förväntningarna sänktes och jag fick se den med nya ögon.

Så det jag vill tipsa om är att inte säga att ”jag gillar inte det där” och inte ge det någon chans, och att gärna se filmer fler gånger än en (om man verkligen inte totalhatar dem).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.