Bloggutmaning 2015 – Fråga 11

11. Fem leksaker du tyckte extra mycket om som barn

Ja, jag har ju redan varit inne och berört detta område. Men dessa saker kan jag minnas, ingen speciell rangordning.

1. Skrållan. Jag minns så väl när jag fick dockan Skrållan. Lyckan var helt total. Under julledigheterna nu i år, så visades Skrållan på tv och jag kan förstå varför dockan var så populär. En underbar leksak som jag saknar även i vuxen ålder.

2. Monchichi. Min kära lilla ap-docka som gjorde mig glad. Den var så söt när man kunde stoppa tummen i munnen och byta alla kläder. Det är oxå en sak som jag gärna hade haft kvar idag.

3. Dockhuset. Jag hade ett helt fantastiskt dockhus. Det var sex våningar högt och jag hade fantastiska möbler i alla rum. Det var belysningar med både lampor i tak och på bord. Jag hade en familj som bodde där. Pappa, mamma, syster och bror. De hade en familjebil och en sportbil. Många timmar gick åt för att ordna till i huset. Allt eftersom jag växte, allt mer komplicerat blev livet för familjen. Men det löste sig alltid till det bästa för dem, och tack vare det även för mig (skulle jag tro).

4. Mina barbies. Jag hade inte överdrivet många, men några stycken. Jag hade häst och vagn, husbil, tonvis med kläder och en massa tillbehör. Även dessa har jag lekt många timmar med, men inte lika noggrant med som med dockhuset. Alla dessa saker gav jag till min pappas frus dotter en jul. Jag hade bestämt att jag aldrig skulle ha egna barn, så hon fick allt. Det har jag absolut inte ångrat, trots att jag faktiskt fick egna barn tillslut.

5. Bokmärken. Jag samlade bokmärken och var så stolt över den samling jag fick ihop. Jag hade även mycket gamla märken som jag fick av Bernt föräldrar och jag skröt mycket över dessa. Men av alla märken jag hade så var änglarna med glitter på, de som stod mig allra närmast hjärtat.

Det var allt för idag! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.