Bloggutmaning 2015 – Fråga 1 och 2

Jag kom över en sida som hade en bloggutmaning, där det var en fråga per dag som man skulle svara på under hela året. Jag kan redan nu säga att jag inte kommer att lyckas med detta, men jag ska ändå köra så länge det går. Ett kul sätt att få tips på vad man ska skriva på bloggen. Jag älskar min blogg, men har idétorka ständigt, så jag skriver nästan aldrig, men kanske detta kan få igång mig lite grann.
Idag ska jag svara på två frågor, eftersom det redan är den 2:a idag.

1. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
Ja… Jag låtsas ju, precis som många andra människor, att detta är nystarten. NU ska minsann allt bli bra och det är verkligen NU som allt kommer styras in rätt och bli bra. Jag tänker att det här är verkligen starten på mitt nya nyttiga liv, det är dags att se till att bli den man egentligen vill bli och så vidare, och så vidare…
Men egentligen så tror jag inte på det. Jag tycker att detta är vilken tid på året som helst, och jag tycker det är lite löjligt när man säger ”äntligen tog det hemska året slut och vi får börja på ett fantastiskt år istället”. Som om det automatiskt blir någon skillnad bara för att vi skriver 2015 istället för 2014 när klockan slog 00.00. Jag anser att det inte har någon betydelse överhuvudtaget. Men… Däremot så tror jag att många verkligen TROR att det är nu det kommer bli bra, och som alla vet så kan tro försätta berg. Har vi inget att tro på, vad ska vi då sträva efter?
Så detta är, enligt mig, bara vilken tid på året som helst, men med den lilla extra kryddan att ge tro till många. Själv tror (vet) jag att jag ska bli i toppform, sluta med frosseriätande och äta nyttigare mat. Jag har oxå valt att tro att jag kan börja detta år med denna idé, så nu kör vi…!!!

2. Länka till ett inlägg du skrivit från 2014 som du tycker borde läsas igen.
 Jag tycker det är viktigt hur man behandlar medmänniskor, för de kan ge så otroligt mycket tillbaka. När min mamma dog, var det fantastiskt vilket stöd jag fick av människor i min omgivning. Jag skrev ett litet inlägg om det, som jag står för än idag:

Tack för idag. Återkommer (förhoppningsvis) med fler svar på fler frågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.