Bloggutmaning 2015 – Fråga 3

3. Hiss & Diss – 2014

Det är ju alltid svårt att begränsa sig, när det händer så mycket saker i ens liv. Men jag kan säga två av varje.

Hiss 1 : Jag blev mormor! Mitt älskade underbara lilla söta barnbarn Valter Tage Erik kom till världen. Efter många timmars väntan (då Valter inte ville lämna mammas varma mage så snabbt och det tillslut blev ett akut kejsarsnitt) så fick jag äntligen samtalet att han kommit till världen. Den sötaste, goaste, gladaste och underbaraste unge som finns. Tänk att ett litet barn kan ge sådana känslor, även till en mormor.

Hiss 2: Sommaren. Jag gick på semester en fredag och tog på mig shorts. 4 veckor senare tog jag på mig långbyxor igen. Vi, som är båtmännniskor, upplevde den mest fantastiska sommaren i mannaminne. Det var så fantastiskt att det inte går beskriva. Folk badade hela tiden, barnen lekte, mycket folk ute och helt enkelt underbart. Jag har aldrig haft så bra semester någon gång, inte så många veckor i streck i alla fall! <3

Diss 1: Mamma. Den 8 mars 2014 strax efter kl. 13.00 var jag på Pizzeria Hut på Södermalm och min telefon ringde. Min mamma hade då precis somnat in, blivit en ängel och åkt upp till himlen för att åter slås samman med hennes man. Min mamma gick bort och trots att jag visste att hon var sjuk i lungcancer så kunde jag inte fatta. Det gick fort i slutet och hon fick somna in hemma med underbara människor i hennes närhet. Mamma – du fattas mig…

Diss 2: Farmor. Den 2 oktober strax efter kl. 08.00 var jag på Länsteknik på ett möte och min telefon ringde. Min farmor hade under natten somnat in i hemmet och blivit en ängel. Efter sig lämnade hon min farfar, fem barn, en drös barnbarn, flera barnbarnsbarn och ett gulligt litet barnbarnsbarnbarn. Ytterligare en människa som funnits för alltid, var nu borta och jag kan inte ringa och prata med henne längre. Farmor – jag saknar dig…


Tack för idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.