Bloggutmaning 2014 – Fråga 5

Första veckan handlade mest om hur året 2014 var och vad jag tror om 2015. Denna vecka kommer frågorna vara om min barndom.

5. Vad var populärt när du var liten?

Det beror lite på vad man menar med ”liten”…

Men när jag var sådär 2-3 år så lekte jag mycket med fingerfärg (iaf grön, för det har jag sett på foton).

Vid ungefär 6-års åldern så minns jag att vi samlade mycket på suddgummi i olika former. De skulle gärna lukta gott oxå, för då var det lite av en höjdare. Det var oxå i denna ålder jag gjorde alla möjliga fällor för att min dagmamma skulle ramla och göra sig illa. Kallade henne Drakula och avskydde henne!

När jag gick på lågstadiet så var ju dockan Skrållan en stor favorit. Jag minns när jag fick henne i present och dessutom TVÅ skivor som man kunde byta inne i dockan. När man tryckte på magen så sa hon ”Mamma” eller liknande. Min Skrållan kunde oxå sjunga en sång ”Lille katt, lille katt, lille söte katta…”. Den söta lilla dockan Monchihi var oxå väldigt populär och jag var väldigt upprörd på mamma som dammsög upp en av min Monchihi’s skor. Hon fick riva upp hela dammsugarpåsen och plocka fram skon innan jag blev nöjd igen.

Här någon gång i låg- och mellanstadiet var ju Abba väldigt populära. Jag och min kompis Jenny älskade att mima till dem, med hopprep som mikrofon.

På mellanstadiet så var det ju inte aktuellt med dockor längre, utan då var det mer rita och läsa Kalle Anka som var aktuellt när man var inne. Dock var man ju ute mycket och det var många tennisbollar som kastades mot en vägg medan man gjorde olika trick mellan kasten (typ snurra ett varv, klappa händerna fem gånger). Man skulle hinna detta mellan man kastade iväg bollen på väggen och fångade den igen. Den fick inte ta i marken, om det inte ingick i tricket, för då fick man börja om från början…
Var vi många, så lekte vi gärna kurragömma ute bland husen på Stengatan.

Ja, sen var jag kanske inte så liten längre efter det… Om man inte frågar min farfar, som fortfarande sa ”Se dig för när du går över vägen” när jag var 29 år gammal.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.