Blåsigt

I helgen var vi ut med båten igen. Precis som varje helg under båtsäsong. Och vår båtsäsong sträcker sig från slutet av maj och hela september. Det finns de som ifrågasätter hur kul det egentligen kan vara, hur jag kan låta Mikael bestämma vad vi ska göra under alla dessa månader, hur man kan klämma in sig i en båt i flera dagar, då det är dåligt väder.

Jag vill bara säga att båtlivet är BÅDE mitt och Mikaels intresse. Även om jag är mer less än han i slutet på säsongen, så vill jag ändå utnyttja de veckor vi har. Det är inte något som Mikael säger, utan jag vill också. Jag trivs mycket bra i båten då det är fint väder, men minst lika bra vid dåligt. Det är då jag med gott samvete kan läsa böcker, se film och bara stänga in mig. Dessa gånger är det nog Mikael som tycker det är jobbigast. Jag tycker inte om att åka båt, när det är mycket blåst och stora vågor, men allt annat gillar jag.

Jag trivs med båtlivet, jag vill vara ute hela tiden under denna period och jag väljer det själv genom ett gemensamt beslut med Mikael. Alla är inte som vi, vilket jag såklart förstår och accepterar till fullo. Men jag är så här, och så är det med det. Punkt.

När jag nu klargjort detta, så tänkte jag bara säga att helgen hade vi en jättebra helg. Fredagen var fantastisk med platt vatten, sol och i stort sett ingen vind. Söndagen var likaså, även om det blåste lite mer då. Lördagen dock, var som så många här uppe i mitt område vet, väldigt blåsigt. Ute på Larsgrund (fyren utanför Junkön) blåste det tidvis upp till 28 m/s och det är mycket.

Men vi hade det bra i hamnen och låg på en bra plats så vi klarade oss fint. Var till och med ut en sväng och det var ganska fränt att röra sig omkring i dessa vindar. Även om det ibland kändes som om man behövde hålla i sig…

Allt har dock gått bra och vi hade ännu en bra helg ute. Idag har jag haft en bra och helt ok dag, och imorgon taggar jag för en utbildningsdag, restaurangmiddag och bio. Härliga tider!

KRAM <3

Bilder från lördagen

I hamnen var det ganska lugnt, även om det vid inloppet var ganska blåsigtJunkön 160827-2

På bryggan dit där Symfoni kommer, gällde det att hålla i sigJunkön 160827-3

Vid stenpiren blåste det över vågor för fulltJunkön 160827-1 

Junkön 160827-4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.