Bergön 3-5 augusti

I helgen har vi varit på Bergön. Den ön ligger utanför Töre och Töre Båtklubb har sin anläggning där. Överallt där vi varit i skärgården har folk frågat om vi varit där. När vi sagt nej, så har alla sagt att dit måste man åka. Det är suveränt.

Sagt och gjort. I fredags hade jag kortfredag. Mikael och Anna-Lena kunde sluta tidigt och Tobbe var ledig. Vädret skulle blir bra så förutsättningarna var perfekta. Vi gjorde slag i saken och drog iväg. Efter ca 1,5 timmes båtfärd var vi framme. Och vilket ställe!

Det var helt fantastiskt. Jag kan inte ens förklara hur bra det var. Men jag har aldrig varit med om ett utedass med rinnande vatten. En vedeldad bastu med rinnande kallt och varmt vatten. Detta på en ö, där det inte fanns varken el eller vatten (som hemma). Medlemmarna i båtklubben hade fixat och donat så att man på väldigt enkla sätt kunde få det bevämt och härligt. De hade till och med en sådan myggdödare som dödar mygg i ett stort område.

Så vi har badat bastu (de övriga galningarna badade även i vattnet), grillat, suttit vid elden, lyssnat på anekdoter från pensionärer med underbar kalix-dialekt, solat, promenerat, paddlat kanot och helt enkelt njutit i massor av tillvaron! En riktig energisamlarhelg inför den kommande vintern… 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.