Båten

Som många vet vid det här laget, så har vi bytt båt. Historien bakom detta är denna:

Vi sjösatte vår förra båt, Lizzie, och var ute en fantastisk helg. Dagen före nationaldagen skulle vi ut på nästa härliga tur. Vi hade inför detta packat båten proppfull i skafferi, kyl, dryck mm. Vädret var fantastiskt och vi var sååå lyckliga. Mikael sa till mig flera gånger, att han var så otroligt glad och lycklig. Han var som ett litet barn.

Vi skulle till ön Kluntarna och när vi kommit en bit på väg, så känner jag plötsligt hur Mikael börjar gira. Väldigt kraftigt och fort. Jag trodde att vi mötte en stor våg. Men det var en stor röd fartygsboj som var där, som Mikael inte hade sett (på grund av fendrar som satt i vägen). Han hann inte svänga undan så vi stötte mot bojjen. Mikael såg en stor bit flyga bort från båten, så han ropade åt mig att springa ner och kolla om vi tog in vatten.

Det jag gjorde och såg inget först. Tills jag lyfte ena dynan. Där var ett hål stort som en fotboll och vattnet forsade in. Mikael började direkt köra mot land medan jag ringde 112 och förklarade situationen. Mikael blev ganska paralyserad och körde bara. Jag däremot började springa upp och ner och rädda alla viktiga saker, som min kamera, datorn, börsar, mobiler osv osv. Jag packade allt i en väska och tänkte att jag skulle vara beredd om räddningen kom.

Vi tog oss till närmsta landställe, som visade sig vara en hamn där kustbevakningen har sitt tillhåll. Vi tog oss till en kaj, men väl där blev båten vattenfylld och ställde sig på botten. Då var hela ruffen och hela motorn under vatten. Bara delar av utrymmet uppe var torrt.

Det hela slutade med att kustbevakning och brandkår länsade ur båten och vi fick upp den på land på vår båtvagn. Detta ENBART tackvare Mikaels ex hustrus nya man. Vilken suverän människa som verkligen ställde upp när vi behövde! Hans underbart söta dotter och hennes pojkvän var oxå med. Svala (dottern) är en tjej som imponerar på mig, så jag kände mig trygg när hon var där. Konstigt kanske, men så var det.

Jag har tidigare skrivit om saker som hänt. Saker som varit dåliga och bra. Den första dåliga saken var att båten sjönk. Den braiga saken var att försäkringsbolaget löste in den helt och hållet så vi fick tillbaka alla pengar. Sedan har tyvärr min mamma blivit mycket sjuk, men det blir ett annat inlägg.

Att jag nu är så himla lycklig och glad, är för att vi till slut beslutade oss för att köpa en ny båt. Jag ville inte riktigt ha en kabinbåt, men jag just denna har jag fallit för. Den känns stor och fin och jag tror vi kommer vara jättenöjda. Vi har hållit på med affären ett tag nu, och äntligen har allt blivit klart och ikväll har vi sjösatt. Samma dag som vi jobbade vår sista dag innan semestern. Jag är verkligen lycklig!

Olyckan tog hårt på Mikael. För det första har han jobbat så SJUKT hårt med denna ting. Hans flickvän. Han har totalt renoverat båten och lagt ner otroligt mycket jobb och framför allt tid på båten. Dessutom så berodde olyckan på hans misstag, vilket gjorde allt mycket känsligare för honom. Han har inte velat prata om det, han har förbjudit mig att skriva något om detta på fejjan eller bloggen. Han ville inte alls prata eller berätta.

Nu har det släppt för honom och han tänker bara på att vi har en ny älskling. Vår fina underbara Lizz. Jag ska visa mer bilder och skriva mer om henne sen. Ville bara förklara för alla varför vi bytt båt nu.

Ha det så bra alla!!!!

 

3 thoughts on “Båten

  1. Marja

    jag är verkligen glad att ni har så bra med den nya båten ni är värda! tycker att det är tråkigt att din mamma mår sämre!
    kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.