Att trivas på sitt jobb

Alla jobb är inte för alla människor. Men även om man hamnar på ”det rätta jobbet” så behöver inte det heller vara rätt. Det är så många saker som ska passa ihop för att man ska hitta det där rätta som bara gör att älskar sitt jobb långt in i hjärtat. Jag har läst lite undersökningar, men kommer inte ihåg några resultat nu, men enligt MITT tycke, så måste jag säga att lönen är långt ifrån det viktigaste för att man ska trivas. Klart det är kul om man skulle tjäna en himla massa, men det är INTE det viktigaste för mig.

Jag har alltid vetat att jag vill ha ett administrativt jobb. Jag har alltid älskat att fixa med allt som har med administration att göra. Det blev ju verkligen inte mindre med tiden då allt började handla om datorer, då jag ÄLSKAR datorer och teknik. Så administrativt jobb har jag alltid velat ha. Men det är ju mycket som är administrativt, så även där finns det mycket att tänka på när det gäller vad man är ute efter.

Först och främst vill jag ha ett ganska utmanade jobb. Med utmanande menar jag att det inte bara ska gå på rutin, utan jag vill behöva tänka till och komma på nya lösningar. Det måste också vara varierande och det där klassiska uttrycket att ”ha många bollar i luften” eller att vara ”spindeln i nätet” (vilket egentligen låter helt otroligt med tanke på min spindelfobi), är precis det jag vill.

Nästa steg är att ha bra kollegor. Och vet ni vad…? Jag HAR världens bästa kollegor. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag uppskattar och tycker om dem. Vi är en massa kvinnor (bara en man), och med många kvinnor blir det ibland lite explosioner. Men i slutändan så är vi en härlig grupp och trots att alla har sina sidor på gott och ont, så kan vi ha så otroligt roligt ihop.

Och vi jobbar så bra ihop. Jag brinner ju för kvalité och rutiner och vill att allt ska fungera perfekt, speciellt för telefonisterna. För att jag ska kunna veta vad som är problem, så måste de komma till mig och berätta, vilket de gör. Detta leder till att vi har ett fantastiskt samarbete rent arbetsmässigt och kommer långt i revisioner och andra undersökningar. Jag skryter med glädje över växeln och de som jobbar där och jag är med hela mitt hjärta stolt över det vi åstadkommer.

Så i morse när Siv skrev på chatten att jag skulle komma in i växelrummet, så tänkte jag att det var något som inte fungerade som det skulle och hon behövde hjälp, så jag går iväg mot henne. Men möts av nästan alla telefonister som var på plats (några svarade ju så klart också) och där står de med en påse fylld med ost, kex, chips, mousserande vin och liknande. Jag vet inte när jag blivit så paff senast och det var inte lätt att hålla tårarna borta.

De ville tacka för det jobb jag gör för växeln och tyckte att jag var värd en present. Alltså helt otroligt faktiskt. Såklart jag inte hade kunnat göra mitt jobb, om det inte var för mina bra kollegor, men jag är så otroligt tacksam över att de valde att uppmuntra mig så här.

Tänk att jag har belönats i livet med ett jobb som bara är så perfekt för mig. Känns nästan ofattbart… Och så finns det de som ifrågasätter varför jag aldrig vill vara ledig? Varför skulle jag vilja, när jag har det så här bra på mitt jobb!?

Så ett stort TACK till alla mina kollegor i Landstingsväxeln. Jag är så stolt över att få tillhöra samma arbetsgrupp som er. Love you! <3

Peace and Out!

77713663f0ac9865030b5ebdf58d263d

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.