Åsikter

Igår nämnde jag lite om att jag har åsikter om saker som jag läst på bloggar och på fejjan. Jag måste då säga att jag tycker alla har rätt att skriva efter eget tycke. Alla har rätt till sina åsikter. Det är bara det att ibland känns det om om folk skriver utan att tänka. Vilket jag kanske oxå gör nu, men skit samma. Detta är mina åsikter och de har jag rätt till.

Ibland så skriver människor att de tycker vissa gnäller för lätt. Att en dels smärta eller sorg inte är så märkvärdig för det finns de som har det värre. Och visst fasen är det så. Det finns alltid någon som har det värre. Men betyder det att min sorg inte är stor nog för att visa? Att jag inte har rätt att vara ledsen eller upprörd för att det finns någon som har det värre. I så fall kan ju ingen vara ledsen… Min sorg är oxå viktig. Min sorg är viktig för mig. Alla har rätt att vara ledsna och alla har rätt att vara upprörda, även om folk har det värre. OK, det kan bli gnälligt ibland, men pallar man inte då får man helt enkelt sluta lyssna eller sluta läsa.

Jag hanterar ofta sorg på mitt egna sätt. När till exempel min styvfar dog var jag på jobbet pigg och alert nästkommande arbetsdag. En del blir hemma länge för att klara av vardagen. Jag var lika ledsen som andra som förlorar en förälder, men det var mitt sätt att hantera det. Inget sätt är rätt eller fel. Allt är upp till personen som drabbas.

Jag kan bli galen på folk som inte förstår och inser att alla människor är olika och alla människor hanterar saker olika.

På samma sätt är det när det gäller människor i grupp, eller människor som står ensamma. Ibland läser jag att man ska vara stark och stå på sig. Att ensam är stark och man alltid ska gå efter sig själv och det man själv tycker. Ibland läser jag att man ska, tillsammans i grupp, övervinna andra.

Detta gör mig förvirrad. För de som skriver detta är oftast väldigt tydliga med att man SKA gå efter eget tycke, eller att man SKA lösa saker i grupp. Enligt mig IDIOTISKA åsikter. Det finns väl inget som säger att det ena eller andra är rätt i alla tillfällen. Jag anser att man ibland måste enbart utgå från sig själv, men ibland utgå från vad en grupp tycker även om det inte passar mig som person.

Jag har många erfarenheter i mitt liv. En hel del jobbiga saker. Sådant som jag skulle vilja skriva ner för att inte glömma, men som jag samtidigt vet att jag aldrig kommer att glömma. Sådant som har stöpt mig i en form som nog inte var tänkt från början. Men med livets erfarenheter och med sin historia i bagaget lär man sig. Jag har lärt mig massor. Tex att det som stämmer för dig, kanske inte stämmer för mig. Det som är rätt idag, kanske måste ändras imorgon. Att man måste anpassa sig efter medmänniskor och situationer, men samtidigt veta var man har sig själv. Att livet inte är svart eller vitt och inget är rätt eller fel. (Om vi nu inte pratar om olagliga och fruktansvärda saker som misshandel, våld och annat skit som människor hittar på, vilket jag inte tänker på i denna text).

Det jag egentligen vill säga är att människor dömer andra väldigt lätt och tror man har lösningen åt andra. Ta det lugnt med det. Ge gärna råd och var ett stöd, men tänk utifrån ett brett perspektiv.

Nåja. Jag har väl trampat i klaveret nu så det är bäst att avsluta. Ha det bra alla! <3

 

 

5 thoughts on “Åsikter

  1. Therese

    Du är klok som en bok snyggis. Jag tror fan du är en av mina idoler 🙂 Om man försöker att leva sitt liv med ett öppet sinne och utan att döma så lär man sig så oerhört mycket. Svårt, jaaa men livet blir ju så mycket roligare när man får lära sig nya saker och utvecklas. Nu är ju det här MIN åsikt men jag delar med mig den alldeles gratis och utan att du bett om den 😉 Kram <3

    1. jenjo inläggets författare

      Men tack gulle-Snutt!!! Du har sååå rätt och du vet… Din åsikt tar jag alltid emot med stor glädje. Vare sig jag bett om den eller inte! 😉 Kraaaaam <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.