Åsikter om sitt jobb

Jag lyssnade på en pod idag och då var det en man som sa att man måste tycka om sitt jobb, för annars går man under. Jag kan dock tycka att det är lite hårt att säga att man går under… Man ska inte ha ett jobb där man får djup ångest varje dag för det blir kanske lite för jobbigt. Men att man inte tycker att man har det absolut roligaste jobbet, kan nog vara rätt vanligt.

Jag anser att man då har två alternativ. Fundera vilka fördelar ditt jobb har, vad vinner du på att ha det och vad förlorar du? Fundera sedan vilka nackdelar ditt jobb har, vad är det som gör ditt jobb negativt, tar det över all glädje och nytta (=lön) för jobbet? När du gjort detta, så ser du vad du har kommit fram till och därefter måste du ta ett beslut. ”Ska jag gå vidare, eller inte…?”

Det jag anser att man inte får göra (speciellt om man inte söker sig därifrån), det är att smitta ner sin arbetsplats med sina negativa åsikter. Man ska inte gå omkring och prata illa om sitt jobb, säga att det är värdelöst, att det är jäkligt tråkigt, att man inte kan ha sämre jobb och så vidare. För även om just DU tycker illa om ditt jobb, innebär inte det att dina kollegor gör det. Och bara för att DU tycker att du har en tråkigt jobb för DIG så kan din kollega älska sitt jobb.

Sedan kan man ha (och ska ha) förbättringsområden för sin arbetsplats och givetvis komma med konkreta förslag på hur saker ska bli ännu bättre, men det är ju en annan sak.

Jag vill i alla fall säga, som jag sagt så många gånger förut, att jag verkligen älskar mitt jobb. Mina arbetsuppgifter så klart, men till stor del mina kollegor. Vi har så himla kul ihop. Idag har vi haft en hel del tekniska problem, men vi har ändå skrattat och skämtat med varandra hela dagen. Det är helt fantastiskt vad människor man umgås med kan ge till varandra.

Nu har vi planerat in en middag tillsammans och det kommer att bli galet kul. Trots att det är en fredag under båtsäsong, men jag har sagt till Mikael att jag ska ändå gå på det. And so be it.

Ha det bra alla raringar!

Imorgon händer det spännande saker hos familjen Jonsson/Bergström, men det får ni se imorgon!

KRAM <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.