Åka tåg

Imorgon ska jag ner till Härnösand. Jag ska hälsa på Sofia och Valter. Och Erik, men han jobbar ju på dagarna. Jag ska vara där onsdag och torsdag och åker hem på fredag förmiddag. Det blir roligt och jag ser verkligen fram emot det. Jag har ju en kär liten dotter som fyller 23 år imorgon. Det betyder att just idag, för 23 år sedan så hade jag ingen aning om att det var just en flicka i min mage,  men så var det… Jag var då 19 år och yngre än vad min dotter är idag. Oj oj… Och nu är det hon som är mamman och jag mormorn. Men det är ju så mysigt det med!

Nå, hur som helst… Imorgon ska jag då åka ner dit, och det blir tåg. (Jag har ju ingen bil då jag sålde den för länge sedan och det blir inte riktigt att jag köper en ny). Så det blir tåg. Jag ska åka tåg. Alldeles ensam. Har ALDRIG gjort det tidigare, och knappt åkt tåg ens. Nu ska jag åka tåg ENSAM. Och inte nog med det… Jag ska byta tåg i Umeå. Jag måste kliva av det tåg jag förhoppningsvis klarat av att resa med, hitta det andra tåget och hitta min plats i det tåget.

Jag har målat upp alla möjliga scenarier. Hur jag inte hittar, hur någon tagit min plats, hur jag tar någon annans plats. hur mitt första tåg är försenat så jag missar andra tåget, att jag fastnar i Umeå, att jag inte fattar när jag ska kliva av och så vidare och så vidare.

Alla säger att ”nog klarar du det och annars finns det alltid någon att fråga”. Men suck och stön. Jag ska ju åka tåg. Ensam. Jag kommer vara ensam, osäker och förvirrad. Hur ska jag då fatta vem jag ska fråga…? Uj uj uj… Hur ska detta gå? Jag ska åka tåg!!! Ensam!!! Och sen ska jag göra det om igen på vägen hem. Åka tåg, ensam……………………….

Valter funderar om det är han eller mormor som beter sig som en bebisIMG_8323

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.